Ældre og Samfund

 

Forlaget Frydenlund Academic har netop lanceret en ny bogserie, Ældre og Samfund. Den bliver ramme om formidling af forskning om ældre og aldring i samfundsmæssigt og kulturelt perspektiv. De første udgivelser kommer i løbet af 2015 og sælges med medlemsrabat for medlemmer af Dansk Gerontologisk Selskab.

Har man ideer til publikationer er man velkommen til at henvende sig til en af seriens redaktører, Tine Rostgaard Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. og Jette Thuesen, Denne emailadresse er beskyttet mod programmer som samler emailadresser. Du skal aktivere javascript for at kunne se adressen. .

 

Se Frydenlunds beskrivelse af bogserien. 

Links til forskning og netværk

 Internationale og nordiske netværk

IAGG: International Association of Gerontology and Geriatrics

IAGG er en verdensomspændende organisation for forskning og udvikling i aldringsforskning. DGS er det danske medlem af denne organisation, så DGS´ medlemmer er automatisk medlemmer af IAGG.

 

Busse Research Awards 2017: Announcement, Call for Nominations, Application
 

Nordisk Gerontologisk Forening

Foreningen er samarbejdsorgan for gerontologiske og geriatriske videnskabelige selskaber i Danmark, Sverige, Norge, Finland og Island.

 

CRNCC - Canadian research network for care in the community

CRNCC er et international netværk til fremme af forskning og vidensformidling om pleje i hjemmet.


 

http://www.agingstudies.eu/ 

 


Forskning

CESA: Center for Sund Aldring

CESA på Københavns Universitet har 5 programmer: Molekyler og celler: Molekylær aldring og neurobiologi; Molekyler og celler: Muskel- og bindevæv; Kroppen og livet: Individuel aldring i livsløbsperspektiv; Samfundet og kulturen: Sundhedspolitik og forebyggende medicin hos ældre; Formidling og innovation: Sundhedsfremme, formidling og brugerdrevet innovation

 

DARC: Dansk Center for Aldringsforskning

DARC fremmer aldringsforskningen i Danmark gennem et samarbejde mellem Syddansk Universitet, Århus Universitet og Københavns Universitet.

 

Forskningsgruppen i Gerontologi ved Afd. for Socialmedicin, Institut for Folkesundhedsvidenskab, Københavns Universitet 

 

NISAL: Nationella institutet för forskning om äldra och åldrande

Linköpings Universitet, Sverige. Vid NISAL studeras samspelat mellan åldrandets kulturella, sociala, politiska, hälsomässiga och tekniska innebörder i ett foränderligt samhälle. 

 

Videncentre

Viola: Videncenter for Omsorg, Læring og Aldring

Viola er et tværfagligt videncenter ved VIA University College. Gennem forsknings- og udviklingsprojekter arbejdes der med at styrke professionernes viden inden for områderne demens, palliation, velfærdsteknologi og funktionsevne i relation til bolig og boformer. 

 

Ældreforum

Ældreforum er et uafhængig råd under Socialministeriet, der skal følge og vurdere ældres vilkår i samfundet på alle ældrelivets områder.

 

Uddannelse

Nordisk Master i Gerontologi, NordMaG 

Nordisk Master i Gerontologi udbydes i samarbejde mellem Jyväskylä Universitet i Finland, Islands Universitet og Lunds Universitet.

  

Association for Gerontology in Higher Education 

 

Fonde

EGV-fonden

EGV Fonden (Ensomme Gamles Værn) er en forskningsorienteret, humanitær fond som har fokus på sociale aspekter af ældrelivet. Her findes bl.a. rapporter fra forsknings- og udviklingsprojekter.

 

Forskningstidsskrifter

Her opbygges en oversigt over gerontologiske tidsskrifter inden for alle gerontologiens områder. Oversigten bliver ikke udtømmende men indeholder tidsskrifter, der er anbefalet af fagråd og bestyrelse.

Har du et favorittidsskrift, du mener skal på listen, skriv da til xxxxx